Ett exempel på en bilpool som är tillgänglig för boende i Stockholmsområdet är Sunfleet Carsharing. Sunfleet har även depåer i andra delar av landet – totalt ingår över 800 bilar i bilpoolen och det går att hämta ut en bil från vilken depå som helst. Huvudkontoret ligger i Göteborg och depåerna är spridda över 35+ olika orter runt om i landet. Sunfleet använder sig huvudsakligen av bilar som är yngre än 18 månader.

Sunfleet är en väletablerad bilpool som startade redan i slutet av 1990-talet, som ett utvecklingssamarbete mellan Volvo och biluthyrningsfirman Hertz. Numera är Sunfleet ett eget företag, med Volvo som huvudägare.

Fokus på korta resor

Sunfleets prismodell är huvudsakligen inriktad på att passa hushåll som då och då behöver bil för kortare resor. Givetvis är det ändå tillåtet att använda bilarna under längre perioder och för längre resor om man vill, men det kan finnas andra bilpooler och hyrbilsföretag som prismässigt passar bättre för hushåll med dessa behov.

Vad gäller själva bilarna så passar de utmärkt både för kortresor och långresor.

Huvudsakligen Volvo-bilar

Sunfleet startade som ett samarbete mellan Volvo och Hertz, och Volvo är fortfarande storägare i Sunfleet Carsharing, så det är föga förvånande att en stor del av Sunfleets bilpark är Volvo-bilar.

Alla bilarna är förhållandevis nya (max 18 månader) och Sunfleet ställer högra krav vad gäller bland annat säkerhet och miljö. Till exempel ska bilarna ligga under en viss utsläppsgräns och ha fått tillräckligt höga betyg i säkerhetstestet Euro NCAP.

Bilflottan uppdateras kontinuerligt, så för aktuell information är det bäst att kontakta Sunfleet direkt. År 2014 bestod utbudet huvudsakligen av följande bilar:

 • Volvo C30
 • Volvo C30 Electric
 • Volvo V40
 • Volvo V50
 • Volvo V60
 • Volvo V60 Plug-in Hybrid
 • Volvo V70
 • Ford Fiesta
 • Ford Galaxy
 • Renault Kangoo
 • Mercedes SprinterSamtliga bilar hade fått minst 4 stjärnor i säkerhetstestet Euro NCAP, och en majoritet av bilarna låg under utsläppsgränsen 120 gram koldioxid.

Vad kostar det för privatpersoner?

Eftersom priser kan ändras snabbt bör du alltid ta kontakt direkt med Sunfleet för att få reda på aktuella priser och eventuella kampanjerbjudanden.

När vi kontrollerade var lägsta möjliga pris 20 kronor per timme + 2,57 kr per kilometer. Det gick inte att hyra en bil för en kortare period än en timme.

Fast medlemskap eller Pay & Go?

Om du blir fast medlem hos Sunfleet betalar du en månadsavgift. Vill du säga upp medlemskapet gäller tre månaders uppsägningstid. Fördelen med att vara fast medlem är att man får rabatt på startavgiften, timpriset och kilometerpriset, och man får dessutom tillgång till särskild kvälls- och helghyra. För studenter erbjuds fast medlemskap för reducerat pris. När vi kollade Sunfleets priser kostade det 149 kronor i månaden att ha ett fast medlemskap hos Sunfleet, såvida man inte var student för då var priset reducerat till 79 kr/mån.

Om du istället väljer Pay & Go betalar du inte någon fast månadsavgift till Sunfleet. Du får inte någon rabatt på startavgift, timpris eller kilometerpris, och du får inte tillgång till de särskilda kvälls- och helghyrorna. För Pay & Go finns inte någon studentrabatt.

När vi tog en titt på Sunfleets priser lågt startavgiften på mellan 25 kr oh 40 kr för fasta medlemmar. Valde man istället Pay & Go hamnade startavgiften på 100 kronor.

Bilval

Vilken bil man väljer påverkar priset.

Depå

Vilken depå man hämtar upp bilen från påverkar priset.

Anslutningsavgift

I skrivande stund ligger anslutningsavgiften på 395 kronor för fast medlemskap, fast studentmedlemskap och Pay & Go.

Försäkring

Försäkring ingår.

Vad kostar det för organisationer och myndigheter?

För myndigheter och organisationer (inklusive företag) finns det särskilda avtal tillgängliga. Kontakta Sunfleet för mer information om skräddarsydda lösningar.

Var finns Sunfleet?

Sunfleets depåer är fördelade över mer än 35 olika orter runt om i landet. Som användare är du inte knuten till någon viss depå utan kan hämta ut en bil från vilken depå som helst.

Exempel på bildepåer som ligger i Stockholmsområdet

 • Sunfleet Hägersten
 • Sunfleet Johanneshov
 • Sunfleet Nacka
 • Sunfleet Sollentuna
 • Sunfleet Solna
 • Sunfleet Stockholm
 • Sunfleet Sundbyberg
 • Sunfleet Södertälje
 • Sunfleet Tumba

Administration

Mobilapp

Det finns en mobilapp som man kan använda för att boka bil, avboka bil och förlänga en befintlig bokning. Appen fungerar också för att få tillgång till bilen när du hämtar upp den i bildepån.

Appen visar automatiskt vilka bilpooler som finns i din närhet, baserat på mobiltelefonens positionering.

Appen finns tillgänglig för både Android och iOS.

E-faktura

Sunfleet erbjuder e-faktura, så att fakturorna skickas direkt till din internetbank.

Kundtjänst

Telefon

För akuta ärenden, ring 0771-590 600. Detta nummer är bemannat dygnet runt, sju dagar i veckan.

För övriga ärenden, ring 031-757 65 00. Detta nummer är bemannat vardagar kl 09-12.

E-post